Actueel | 18.10.2017

4 kilo, 13 introducties, 253 foto’s, 400 pagina’s

Het hing al een tijdje in de lucht dat er een tweede uitgave zou komen van het boek NLXL, Made in Holland van Karel Tomeï. Een uitgave van uitgeverij Scriptum met compleet nieuwe beelden vanuit de lucht. 

Want dat is wat fotograaf Karel Tomeï doet. Nederland in beeld brengen op zijn bekende, unieke wijze. En dat had wel even tijd nodig. In dit boek laat Karel zien hoe Nederland is gemaakt, wordt gebruikt en met rust gelaten wordt. Met een blik vanuit historie, oorspronkelijk en innovatief. 

NLXL wordt ingeleid door Wim Pijbes vanuit zijn kunsthistorisch achtergrond. Elk hoofdstuk afzondelijk wordt geïntroduceerd met teksten van Jacob Vossestein, auteur van 'Dealing with the Dutch', 'The Dutch and their delta'. Maar de beelden spreken hun eigen taal en nemen je mee in de verruimde blik van Karel Tomeï. Scherp gezien en scherp vastgelegd. Met deze ingrediënten mocht Mart Hulspas van L5 er weer een mooi geheel van maken. Weer net zo groot als de Bos Atlas (wie kent 'm nog) en 4 kg aan de haak. Een boek voor elke koffietafel en hèt relatiegeschenk waar je u en nog veel meer tegen zegt.

Ook een idee voor een boek wat een krachtig design nodig heeft? Schroom niet en ga aan tafel met je ideeën en we maken er weer een feest van. Zeker wanneer de boeken niet aan te slepen zijn voor een hongerig publiek naar boeken met kwaliteit en oorspronkelijkheid.