Actueel | 6.01.2012

Aan elkaar geknoopt

Trots, dat zijn we! Het project RandstadRail heeft de finish bereikt voor haar reizigers. Sinds 2003 heeft L5 gewerkt aan reizigersinformatie, bewonerscommunicatie en de visualisatie van de mijlpalen van dit openbaar vervoer project dat nu rijdt van Rotterdam naar Den Haag en vice versa zónder te hoeven overstappen.

Op 21 december 2011 is het metrostation Rotterdam Centraal officieel opgeleverd en daarmee is RandstadRail aan het bestaande metronet verbonden. Voor de officiële opleveringshandeling leverde L5 een concept waarbij de letters ‘RR’ (RandstadRail) en ‘RET’ door een touw moesten worden gevormd. Van 1, naar 2, naar 3 enzovoorts trokken Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale economie en de directies van de RET, Gemeentewerken Rotterdam en Mobilis de touwen strak door de ringogen om deze uiteindelijk met een ferme knoop aan elkaar te verbinden. De overdracht van RandstadRail aan de RET is nu een feit.

L5 hoopt dat deze verbinding veel reizigers en reisplezier zal opleveren en bedankt met name Joan van der Veen, Ivana Srecec, Wim den Adel en Douwe Folkerts voor de uiterst prettige samenwerking aan dit project.

Maurice Blok, Mart Hulspas en Jasper van Orden zorgden de afgelopen jaren voor de concepten en ontwerpen, de opdrachten werden gecoördineerd door Erica van Dijk.