Specialiteit: grafische vormgeving, illustratie |

Anna Deen

L5 ontvangt het hele jaar door vele sollicitaties. Daartussen zat ook een stageverzoek van Anna Deen van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Een goede brief met een heldere CV en een portfolio. Hierin werd direct al duidelijk dat we met een talent voor grafisch ontwerp en illustratie te maken hadden. We nodigde Anna uit voor een eerste kennismaking. Bij het gesprek over een mogelijke stageplek viel alles op z'n plek; Anna is een rustige en helder persoon wat goed in haar grafisch werk terug te zien is. 

'Voordat ik aan de slag ga wil ik eerst de opdracht goed overdenken. Mijn schetsen zijn onderzoekend maar mijn uitwerkingen zijn altijd al richtingbepalend. Door illustratie ben ik goed gaan kijken en analyseren en haal de essentie van een betekenis of boodschap naar boven'.

Eenmaal op de plek bij L5 was de overgang naar een echte werkomgeving geen enkel probleem. Zo werkt Anna aan diverse huisstijlprojecten en maakt ze samen met Maurice Blok illustratieve plattegronden voor het Haarlemmermeer Cultuurgebouw. En komt er iets tussendoor dan wordt Anna fanatiek en gaat ze knallen met een opdracht. Anna heeft ook meegedraaid met Lunch for the Brain voor de VOTOB. Vooraf eerst nadenken over de marketingvraag, een presentatie maken en assisteren bij een wel heel bijzondere lunch met brainstorm. De tijd bij L5 gaat snel en voor je het weet ligt er alweer een nieuwe opdracht klaar om je helemaal in te verdiepen. Anna wil zich verder specialiseren in de breedte van het grafische vormgeven en toont naast de rust en helderheid ook passie voor het vak. Een prachtige combinatie, want naast talent moet je doorzetten en dat is geen enkel probleem voor Anna.

Een warm kloppend theaterhart

Na een ingrijpende verbouwing opent Flint theater, congressen en evenementen...

>meer

Trek in een goed boek?

Het nieuwe restaurant van de Flint - Trek theaterkeuken & café - heeft een...

>meer

Schatkist van Nederland

Het Nationaal Archief in Den Haag is de schatkist van Nederland: dozen vol...

>meer

Zomerse ideeën

Het L5 zomerteam is op volle sterkte en werkt aan een stapel uitdagende...

>meer

Een goed idee in één dag

L5 beweert - een briljant idee kan binnen één dag op je bureau liggen - en...

>meer