08 juni 2018

Door:

Mart Hulspas

Tags:
Signing, wayfinding, interior, Typografie

Behangen bij Dutch Offshore Contractors

Ik ben een verstokte fan van het kijken naar interieurprogramma's op televisie. Het ene programma is natuurlijk beter dan het andere, maar af en toe komt er gewoon iets leuks voorbij waarvan je denkt: dat kan ik gebruiken! De inspiratie ligt vrijwel altijd om de hoek.

Zo was het ook met de opdracht voor het maken van wandbekleding voor het kantoor van Dutch Offshore Contractors. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met de engineering voor zware transporten over zee. Een booreiland van de Noordzee naar Brazilië verslepen bijvoorbeeld, of ander groot werk. Deze projecten worden zeer nauwkeurig voorbereid en getekend in een CAD-systeem, waaruit prachtige lijntekeningen voortkomen. Door hun technische uitstraling en de liniatuur en herkenbare maatvoering, zijn deze bruikbaar als grafisch materiaal. Waarom zou je dit niet groot op de wanden zetten? Van onder tot helemaal boven aan toe... Zo gezegd maar toch niet zomaar even gedaan. Het gebouw kent allerlei hindernissen waar omheen gewerkt moest worden en de uitdaging was om niet teveel van de tekeningen verloren te laten gaan.

Met liefde voor nauwkeurigheid werden er meters beeld aan elkaar geplakt en het resultaat mag er wezen. Precies zoals ik het destijds in een flits voor me zag. Als ik nu weer eens voor de televisie hang, maak je dan geen zorgen. Ik laat allerlei ideeën gewoon bij me binnen komen, om die later toe te kunnen passen in interieurs met een twist!