31 januari 2023

Door:

Rob Smith

Tags:
live, illustreren, brainstormen, creatie

De kracht van Live Illustreren

Onmisbaar onderdeel van een succesvolle creatiesessie is live illustreren. Woorden worden per direct omgezet in beeld en dat versterkt het verhaal en de interactie in een brainstorm. Zo worden ingewikkelde processen helder verbeeld en uitgewerkt in infographic, iconen, animaties of wat er ook maar nodig is de doelgroep te informeren én in het hart te raken.

Illustratie is eindeloos

Live-illustreren is dé katalysator voor het verbeelden van concepten en ideeën. 'Alles begint met beeld' is ons credo. Tijdens brainstormsessies is de eerste lijn op papier de meest pure vorm van de vertaalslag van ideeën. Want wanneer mensen hun bedoelingen willen overbrengen zijn voorbeelden - en het woord zegt het al - de manier om anderen daarin te betrekken. Als je iets voor je ziet, kan je het beter begrijpen. Dat is de kracht van illustratie.

Een illustratief idee uitwerken is een hele kunst, want de mogelijkheden zijn legio. Wordt het een beeld bij een verhaal of een praatplaat? Zijn iconen een onderdeel van een huisstijl of is er behoefte aan een infographic om complexe informatie begrijpelijk te maken? Bovendien kan illustratie ook de basis zijn voor een animatie.

Woonstad Rotterdam 'dichter bij elkaar'

Speelse infographic voor het werven van leerlingen voor Scholen op Zuid

Infographic over de ontwikkeling van de haven in Vlissingen DOC

Handgemaakte illustratie voor visie onderwijs (ISW) Westland

Graphics voor bouwtraject Hoekse Lijn

Hotel New York

Lijnillustraties voor de visie onderwijs van CVO

Iconen L5

  • L5 werkt met diverse illustratoren. Per opdracht bepalen we welke stijl nodig is en welke illustrator hier de beste partij is. L5 houdt op al het illustratiewerk het projectmanagement en de art-directie voor het beste resultaat.
  • Live illustreren kan bovendien direct bij brainstormsessies maar ook online. Dit noemen wij Brain ON AIR en zetten wij in als niet iedereen op dezelfde plaats zit of de afstanden te groot zijn. Dus Live illustreren kunnen we direct op maat en vraag inzetten
  • L5 zet een keur aan illustratiestijlen in voor uiteenlopende projecten. Wil je meer weten over de inzet van (live) illustratie, maak een afspraak en we schetsen de mogelijkheden.