16 april 2021

Door:

Rob Smith

Dreamteam onderwijs

Kun je met 1 concept, 1 verhaal, 1 superlocatie, 1 moment, 1 dreamteam en 1 uur opname voor 1 minuut montage het DREAMTEAM ONDERWIJS presenteren? Die vraag kwam van het ondernemersnetwerk BNI voor de Nederland/België conferentie in Antwerpen.

”Rob kun je vandaag beginnen? We maken een onderwijsplan waar niemand omheen kan”

Onderwijs zit ons in het hart!

Kinderen in Nederland hebben helaas niet allemaal dezelfde kansen voor de toekomst. Dit onderwerp staat al heel wat jaren op de agenda van het onderwijs en de politiek. Scholenkoepels hebben het lastig om dat hoog op de agenda te zetten want door lerarentekort en beperkte budgetten is het moeilijk tegen de stroom op te roeien. Bovendien helpt de coronacrisis niet om ook daar extra tijd voor vrij te maken.

2019 kwam Rob Smith van L5 in contact met Geert Millekamp, rector van de Scholengroep Zuid. Hij was gast van imker Peter Schallenberg tijdens een ondernemersontbijt van BNI de Zwaan in Rotterdam. Hij deed een indringende oproep om de kansen voor kinderen kinderen uit het MBO van Rotterdam Zuid te vergroten met een goed onderwijsplan.

L5 vormde een DREAMTEAM ONDERWIJS en ging aan de slag voor het Scholengroep Nieuw Zuid (BOOR), het CVO, het Penta college en het ISW uit Westland. Er werd stevig ingezet op de boodschap en zichtbaarheid van het onderwijs. Niet met plannen op papier maar door een slimme campagne door de ogen van leerlingen, docenten en schoolleiding. Hierin werd ook het bedrijfsleven betrokken om de kansen van de leerlingen te vergroten en samen te bouwen aan de banen van morgen.

dreamteam onderwijs

L5 - strategie, design en branding | Rob Smith en Mart Hulspas

Cinemato - videoconcept en realisatie | Joris van Oers

Asha Gaalman Fotografie

ADC Nederland - productie aankleding evenementen | Johan Verbaas

MarktCheck - marktonderzoek | Ellen Stokman

Taalbouw - contentstrategie en tekstschrijven | Robbert Bloemendaal

FWa - print en signing | Raymond Wensing