04 januari 2022

Door:

Rob Smith

Tags:
happy, branding

Happy Brand

Wat is dat nu eigenlijk een jaarwisseling. Blijkbaar hebben we in een ver verleden afgesproken dat we het begin en het einde van het jaar markeren. Terugkijken, pauze en weer vooruitkijken zit in onze gewoontes ingebakken. We doen dat massaal, met veel vertoon en lawaai. Daar voelen we ons happy bij!

MASSAAL

Dat is momenteel niet zo'n goed idee. We houden het momenteel klein om veilig te zijn voor onzichtbare bronnen van besmetting. Massaal zetten we wel de media in. We sturen elkaar digitale berichten en hopen daarmee onze warme boodschap over te brengen. Maar ook geschreven kaartjes worden weer massaal toegestuurd. Analoog is niet dood, lang leve het handschrift (ietwat verleerd inmiddels).

VERTOON

We sloven ons flink uit met dolle filmpjes, uitgelaten tv-shows en bruisende animaties. Maar thuis, in klein gezelschap gaan we voor meergangenmenu's, exotische drankjes en glanzende oliebollen. En kijk daar zijn ook de gezelschapspellen weer. Massaal ingekocht en hoe leuk is dat. Wij spelen nu even het leuke spel 'keer op keer' wat een sterk verslavend karakter heeft. Kleurtjes en kruisjes staan op papier en komen gegarandeerd terug in je dromen (zeker weten).

LAWAAI

Zonder lawaai geen feest. Steken we zelf de strikers en protserige vuurpijlen niet af dan doet de gemeente het wel. Met een spervuur aan lichtflitsen, gecombineerd met welgemeende boodschappen voor een ieder. Zoveel kabaal maakt elke nieuwjaarswens tot trompetgeschal waar de trommelvliezen van verdoofd raken. Maar na die ouverture is er de intense stilte. Huisdieren komen langzaam weer onder de bank vandaan en kerstbomen worden afgedankt op straat achtergelaten (dat vinden we normaal).

HAPPY BRAND, HAPPY NEW YEAR

En de L5'ers gaan weer fris aan de slag met hun grootste hobby, het maken van Happy Brands. Dat doen we met passie en plezier en altijd voor de ander. Want ons werkwoord is niet voor niets TO BRAND (op z'n Rotterdams).

We wensen iedereen een jaar van opklimmen en kracht in het overbruggen van tegenstellingen.