02 april 2020

Door:

Rob Smith

Houd afstand, blijf verbonden

Op de avond van het aankondigen van nieuwe coronamaatregelen sprak ik met Marc Eyck, huisarts en directeur van NHG Praktijk Accreditering. ‘Je moet doen waar je goed in bent, want iedereen kan een bijdrage leveren aan het indammen van de coronacrisis’. Door die nuchtere boodschap voelde L5 zich geïnspireerd een infographic te ontwikkelen waarin de coronamaatregelen voor iedereen helder verbeeld zijn.

Op 31 maart sprak premier Mark Rutte tijdens een persconferentie over de verscherpte maatregelen om de corona-uitbraak te beteugelen. Een pakket van maatregelen, adviezen, verboden en acties waar elke inwoner van ons land per direct mee te maken krijgt.
Met de woorden van Marc Eyck in het achterhoofd is het team van L5 meteen aan de slag gegaan. Tijdens de live persconferentie werd de tekst geschreven en een script ontwikkeld. Een lang verhaal werd tot de essentie teruggebracht.

De volgende dag ging het ontwerpteam meteen aan de slag en illustrator Maurice Blok en stagiair Victor Weijers maakten een eerste schetsontwerp. We pakten snel door, want een infographic moet naast informatief en actueel ook helder en prikkelend zijn. Iedereen moet getriggerd worden door de boodschap en in één oogopslag snappen waar het om gaat. Een nieuwe vorm van solidariteit en het opvolgen van de maatregelen kan de druk op alle zorgprofessional en vrijwilligers verlichten. Want als we de zorg echt willen helpen, dan is ieders bijdrage belangrijk.

L5 stuurde de infographic door aan Marc Eyck en het balletje ging rollen.

”Wij bieden deze infographic aan bij diverse huisartsenorganisaties die deze poster cadeau kunnen doen aan hun achterban”

L5 is blij dat het initiatief zo snel is opgepakt en hoopt dat zoveel mogelijk organisaties deze gratis poster verder willen verspreiden.