21 maart 2020

Door:

Tags:
thuiswerken, het verblijf, gedicht, verhaal, Nederlandse literatuur, podcastlogo, design, Illustratie

Podcastlogo 'Het Verblijf'

Midden in de week waarin alle Nederlandse scholen hun deuren sloten, mensen noodgedwongen thuis moesten blijven en de hele wereld in de ban was van het virus, kreeg ik via Whatsapp een verzoek om een logo te ontwerpen voor een literaire podcast. ‘Het Verblijf’ biedt troost en schoonheid in de onzekere tijd waarin we terecht zijn gekomen.

De vraag kwam van Marc van Oostendorp, hoogleraar Nederlands en Academische Communicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, die bezig was om deze podcast op te zetten. Neerlandici met podkoorts kunnen daar vanaf vandaag iedere dag een gedicht of een verhaal uit de Nederlandse literatuur voorlezen om gedwongen thuiszitters te inspireren. Deze podcast had nog geen logo en of ik toevallig een ontwerper wist die dat zou willen maken...

Ja nou! Maurice Blok en Mart Hulspas doken met plezier in hun Mac en ontwierpen een aantal fraaie podcastlogo’s waaruit een keuze gemaakt kon worden: een mooie (sponsor)bijdrage van L5 voor schoonheid en troost in deze dagen. Het resultaat? Luister naar 'Het Verblijf, literatuur zolang het duurt' en kijk even met een schuin oog naar het logo!

Het Verblijf is een initiatief van Marc van Oostendorp. De presentatie, productie, techniek en muziek is in handen van Michiel van de Weerthof.

Opvallende verschijning in het rijtje podcastlogo's.