30 juli 2020

Door:

Rob Smith

Rotterdam inspiratiestad voor meelopers

Sinds de coronacrisis is de gezamenlijke lunch ingeruild voor wandelingen door de wijk. L5 zit midden in een ontwikkelgebied van Delfshaven, tussen het park aan de Westzeedijk en het Vierhavengebied. En laat dat nu net de plek zijn waar kunst, cultuur, wonen en business bij elkaar komen.

Zullen we looplunchen?

Maurice Blok en Rob Smith besluiten een wandelingetje te maken en verlaten het pand Schoonderloo richting het Vierhavengebied. Daar bevinden zich de designers, kunstenaars, vernieuwers en andere vrijdenkers. Het gevoel van de inspiratiestad wordt opgeroepen als je richting haven loopt. Grote gebouwen als onwrikbare lichamen rijzen op als de rotsen van de Rotterdamse stadscultuur.

Zo lopen we langs het vernieuwde gebouw VORM met daarachter een hippe camping van tiny houses achter het voormalige pand van De Kroon. Verderop gaan we hinkstapsprong over wegopbrekingen naar de Vierhavensstraat. Direct doemen daar de havenloodsen op met nieuwe bestemmingen. We schuifelen langs het transparante pand van Studio Roosegaarde waar hard gewerkt wordt aan projecten die inmiddels over de hele wereld naam en faam hebben gemaakt. Verderop piepen we een hek door en staan we midden in een stadstuin met sculpturen van de expositie 'Let's Get Physical' van Atelier van Lieshout. De loodsen en gebouwen zijn met street-art en graffiti een uiting van hoop en doorzettingsvermogen. Dat geeft ons moed en inspiratie in een wereld met mondkapjes, crisis en protesten. Blijkbaar zijn er nog genoeg plekken waar er nog straffeloos optimisme bestaat. Daar laten we ons graag door inspireren.

”Grote gebouwen als onwrikbare lichamen rijzen op als de rotsen van de Rotterdamse stadscultuur.”

Wind van glas

Kruipers en sluipers

Lam

Bronzen tijdperk

Van meeloper naar voorloper

Het is dus geen toeval als je een L5'er in het wild tegenkomt met camera, lunchpakket, inspiratie en pret. Kijk niet raar op als een vergadering of 1 op 1 meeting al wandelend wordt gehouden. Want reken maar dat de idee├źn vanzelf gaan stromen. Zo word je van een meeloper een voorloper met de neus in de wind!

Wacht

Ver

Vat

Lee

Maak eens een afspraak met een L5'er. In een uurtje tijd verplaatsen we lucht en woorden en maken we er wat van. Zit het weer tegen dan steken we een paraplu op of spreken af in Pand Schoonderloo voor een corona Proof meeting.