30 juli 2020

Door:

Rob Smith

Rotterdam, inspiratiestad voor meelopers

Sinds de coronacrisis is de gezamenlijke lunch ingeruild voor wandelingen door de wijk. L5 zit midden in een ontwikkelgebied van Delfshaven, tussen Het Park aan de Westzeedijk en het Vierhavengebied. En laat dat nu net de plek zijn waar kunst, cultuur, wonen en business bij elkaar komen.

Zullen we looplunchen?

Maurice Blok en Rob Smith besluiten een wandelingetje te maken en verlaten het pand Schoonderloo richting het Vierhavengebied. Daar bevinden zich de designers, kunstenaars, vernieuwers en andere vrijdenkers. Het gevoel van de inspiratiestad wordt opgeroepen als je richting haven loopt. Grote gebouwen als onwrikbare lichamen rijzen op als de rotsen van de Rotterdamse stadscultuur.

Zo lopen de L5'ers langs het vernieuwde gebouw VORM met daarachter een hippe camping met tiny houses bij het voormalige pand van De Kroon. Verderop gaan ze hinkstapsprong over wegopbrekingen naar de Vierhavensstraat. Direct doemen de havenloodsen op. De mannen schuifelen langs het transparante pand van Studio Roosegaarde waar hard gewerkt wordt aan projecten die inmiddels over de hele wereld naam en faam hebben gemaakt. Verderop piepen ze een hek door en staan ze midden in een stadstuin met sculpturen van de expositie 'Let's Get Physical' van Atelier van Lieshout. De loodsen en gebouwen zijn met street-art en graffiti een uiting van hoop en doorzettingsvermogen. Dat geeft moed en inspiratie in een wereld met mondkapjes, crisis en protesten. Blijkbaar zijn er nog genoeg plekken waar straffeloos optimisme bestaat. Daar laten de L5'ers zich graag door inspireren.

”Grote gebouwen als onwrikbare lichamen rijzen op als de rotsen van de Rotterdamse stadscultuur.”

Wind van glas

Kruipers en sluipers

Lam

Bronzen tijdperk

Van meeloper naar voorloper

Het is dus geen toeval als je een L5'er in het wild tegenkomt met camera, lunchpakket, inspiratie en pret. Kijk niet raar op als een vergadering of 1 op 1 meeting al wandelend wordt gehouden. Want reken maar dat de ideeën vanzelf gaan stromen. Zo word je van een meeloper een voorloper met de neus in de wind!

Wacht

Ver

Vat

Lee

Maak eens een afspraak met een L5'er. In een uurtje tijd verplaatsen we lucht en woorden en maken we er wat van. Zit het weer tegen, dan steken we een paraplu op of spreken af in Pand Schoonderloo voor een coronaproof meeting.