03 november 2020

Door:

Martine Dhondt

Rotterdamse steun voor de digitalisering van de kleine ondernemer

De gemeente Rotterdam steunt kleine ondernemers om stappen te maken in digitalisering. De noodzaak om online zichtbaar te zijn, is groter dan ooit. Kijk wat L5 hierin voor jou kan betekenen!

Door corona hebben veel ondernemingen het moeilijk gekregen. Fysieke klantbezoeken aan ondernemingen zijn door de contactbeperkende maatregelen drastisch gedaald. Online vindbaarheid en bereikbaarheid zijn daarom nu belangrijker zaken dan ooit. De gemeente Rotterdam steunt micro- en kleine MKB- bedrijven via de Digitaliseringsvoucher. Hierdoor kunnen bedrijven tijdens de coronacrisis hun omzet en marktbereik behouden of vergroten.

L5 kan helpen om de online vindbaarheid en bereikbaarheid van jouw onderneming te vergroten met het Digitaliseringspakket waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het behouden en/of vergroten van je omzet en de bereikbaarheid naar je doelgroep.

Als je door de contactbeperkende maatregelen tijdens corona een dergelijke digitale oplossing nodig hebt, zijn de investeringen die daarbij horen kansrijk voor de subsidie-aanvraag.

WAT ZIT ER IN HET DIGITALISERINGSPAKKET?

  • Een online brainstormsessie vanuit onze eigen ON AIR-studio met een advies en stappenplan na afloop voor jouw eigen digitaliseringsstrategie;
  • Het ontwikkelen en ontwerpen van een landingspagina waarop jouw nieuwe onlinediensten worden aangeboden. Deze landingspagina bevat de benodigde elementen voor het goed doorvoeren van je branding, zoals fotografie, iconen en infographics. Deze beeldelementen kun je later zelf inzetten in een online campagne;
  • Hulp bij het invullen van de onderbouwing en begroting voor de aanvraag van de Digitaliseringsvoucher.

Tot de mogelijkheden behoren ook het ontwikkelen van andere digitale dienstverlening voor je onderneming.

Schroom niet om samen met L5 de mogelijkheden te onderzoeken voor jouw business en innovatie op het digitale vlak. Wie weet komt jouw bedrijf in aanmerking voor de 010 Digitaliseringsvoucher.

kom snel in actie!

Om te zien of jouw onderneming in aanmerking komt voor subsidie, kun je kijken op de website van de Gemeente Rotterdam

Wacht niet te lang met je aanvraag: tot en met 8 december 2020 kan deze worden ingediend. Verstrekking van de subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het vastgestelde subsidieplafond van € 200.000 is bereikt. Het aanvragen van de digitaliseringsvoucher is gratis.

Gemeente Rotterdam biedt via het programma MKB010>>Next ook informatie en online tools waarmee ondernemers zelf aan de slag kunnen, nieuwe kennis kunnen opdoen en in contact komen met andere ondernemers.