15 juni 2018

Door:

Tags:
bellenborden, Signing, sightseeing

Wie woont daar achter die bel?

Wat doe je als je een wandeling door een stad maakt? Dan sta je niet stil bij mierenhopen en berenklauwen maar bij de deurbellen van de huizen waar je langskomt.

Je ziet ze in alle soorten en maten. Oud en verweerd, historisch en chic, modern en hightech: Alle mogelijk varianten aan deurbellen en camera’s. Koper, brons, bakeliet, aluminium, roestvrij staal en hout wisselen elkaar af. De bellen gaan gepaard met gefreesde naambordjes met mooie krulletters of afgeplakte namen met de stickers van de nieuwe bewoners. Gegalvaniseerd, geëmailleerd of afgebladderde verf, het maakt niet uit, allemaal mogen ze op de foto omdat ze elk hun eigen verhaal vertellen.

Maar wat zouden bellen zijn zonder de namen van de bewoners?
Dhr. en Mevr. Huffmeijer, Fam. Suikerbuik of simpelweg Pim en Mieke. Naamkaartjes achter plastic glaasjes, ooit bedacht in een standaardletter voor de hele flat, maar vrolijk verstoord door handgeschreven actuele informatie en exotische letterfonts.

Voorlopig heb ik nog veel deurbellen te gaan. Zie je me in het wild in een portiek, dan weet je dat ik aan mijn deurbellencollectie werk.