186,5 meter illustratie voor de Hoekse Lijn

De laatste voorbereidingen zijn getroffen om het laatste deel te realiseren van de lightrailverbinding Hoekse Lijn. Deze lijn loopt van Rotterdam naar Hoek van Holland. Het project is al een heel eind gevorderd, maar het einddeel van het traject moet nog worden afgebouwd zodat we uiteindelijk aan het strand kunnen uitstappen. Wat een luxe als het zover is!

Een markante illustratiestijl

Maurice Blok is sinds jaar en dag onze illustrator/ontwerper. Hij tekende nu ook voor de illustratiestijl van de markering van de Hoekse Lijn. Het bouwgebied is afgezet met honderden meters bouwhekken die nu door inspirerende illustraties worden opgefleurd. Het was de wens om de illustraties te laten aansluiten bij de omgeving en het strand van Hoek van Holland. Dat proces ging niet over één nacht ijs, want de bewoners rondom het bouwgebied hadden hierin uiteraard ook een stem.

Naast het meenemen van de wensen van de omwonenden, vindt het projectbureau Hoekse Lijn het ook belangrijk om herkenbaar te zijn. We hebben daarom een illustratievorm en een prikkelende copy ontwikkeld die we bij L5 de 'Hoekse Lijn saus' noemen. De bouwhekken zijn inmiddels geprint en gemonteerd door Cubord. We kunnen niet wachten tot we volgend jaar onze badslippers en zwemkleding in mogen pakken om een frisse duik te nemen aan de Costa Rotterdam (eh.... in Hoek van Holland).