Meer leerlingen voor scholengroep Nieuw Zuid

Ieder schooljaar trekken er scholieren weg uit Zuid, omdat zij en hun ouders ervoor kiezen in een ander stadsdeel naar school te gaan. Dat is oprecht jammer, want de scholen van scholengroep Nieuw Zuid bieden samen veel kwaliteit. Deze onderwijskoepel bestaat uit vier scholen voor voortgezet onderwijs in Rotterdam-Zuid en Hoogvliet en heeft een groot en gevarieerd aanbod aan opleidingen en leerroutes die uitzicht bieden op een vervolgstudie of baan in ondernemend Rotterdam.

Als kinderen en hun ouders een school moeten kiezen, worden ze vaak overladen met informatie over leergangen, niveaus en lespakketten. Dat moest nu maar eens anders, vonden wij en we gingen aan het werk voor de trotse jongeren van Zuid. We bedachten een leerlingwervingscampagne voor Nieuw Zuid die ervoor zorgt dat de vier sterke scholen van deze scholengroep, OSG Hugo de Groot, Vakcollege De Hef, Olympia College en het Einstein Lyceum, laten zien waar zij voor staan. Zij hebben met goed en uitdagend onderwijs veel te bieden!

De eerste school waarmee wij in zee gingen, was Vakcollege de Hef en vervolgens gingen we aan de slag voor OSG Hugo de Groot. Aan de campagne die L5 voor De Hef en Hugo bedacht, ging bij beide scholen een Lunch for the Brain vooraf met medewerkers en docenten. Wij adviseerden om de kinderen van de scholen in alle uitingen zelf aan het woord laten om hen daarmee als de beste ambassadeurs van hun eigen school in te zetten. Bovendien inspireerden wij de deelnemers tijdens de sessies om na te denken over de kracht van elke school. Er werd er een aansprekende campagne ontwikkeld door de ogen van de kinderen.

'Mijn droom, mijn school, mijn Zuid'

CarrièrePLANNEN

Met de Carrièrekaart die L5 voor iedere school van Nieuw Zuid maakte, geven de scholen (potentiële) leerlingen en ouders inzicht in de keuze voor een schoolcarrière bij betreffende school. De kaart laat zien hoe leuk het op vier scholen is en wat voor interessants er te beleven valt. Bovendien biedt de Carrièrekaart een doorkijkje naar het vervolgonderwijs. Op ieder eiland is goed te zien welke extra’s het onderwijs op de school te bieden heeft en hoe je binnen je eigen school kunt switchen én lessen op een ander niveau kunt volgen bij de andere scholen van Nieuw Zuid. Want kiezen kan altijd nog!

PROEFLESSEN SCHEUREN

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool kunnen op open dagen leuke proeflessen volgen op Vakcollege De Hef. Hiervoor is een scheurkaart ontworpen met bonnen die je kunt uitscheuren en inleveren voor inspirerende proeflessen in meubels maken, cadeaus inpakken, koken en bakken, programmeren en blogs maken. Kies maar uit wat je leuk of interessant vindt en ontdek je talenten op De Hef!

ROUTE VOLGEN

In de vouwkranten van De Hef en Hugo de Groot zijn verschillende leerroutes uitgewerkt aan de hand van avatars. Ieder kind heeft zijn eigen dromen, kwaliteiten en leerroute met keuzevakken. Op deze manier worden de mogelijkheden in beeld gebracht van kinderen met verschillende achtergronden en niveaus.

Het Olympia College maakt haar leerroutes inzichtelijk in een boekje waarin kinderen geportretteerd worden op hun stageplek. Het Olympia College biedt praktijkonderwijs en leerwegondersteunend onderwijs. Leerlingen volgen al snel de route naar een stageplek en werk. We laten op de foto's in het boekje en in de vouwkranten de trotse leerlingen zien van Olympia College. De foto's zijn gemaakt door Jaap van den Beukel die krachtige en integere portretten fotografeerde.

Vouwkrant De Hef

Vouwkrant Hugo de Groot

creatief team

L5 is gestart met een aantal LUNCH FOR THE BRAIN-sessies met de scholen van Nieuw Zuid. Voor de sessie met RVC De Hef over de leerlingwervingscampagne werkte L5 samen met Fanny Klaasen en Selma Klinkhamer. Bij OSG Hugo de Groot waren dat Melissa Gossens en Bram van Welie. Bij het Olympia College was dat Eveline Kunst en bij het Einstein Lyceum waren dat Mirjam Berkhout met een aantal van haar teamleden.

L5 stelde een creatief team samen met Mart Hulspas, Rob Smith, Martine Dhondt en de illustrators Maurice Blok en Nova van Herwerden. Voor de fotografie werkte L5 samen met Jaap van den Beukel en voor de film met Joris van Oers van Cinemato Media.