Vereniging Nederlands Cabinepersoneel de lucht in

Direct aan Schiphol bevindt zich het kantoor van VNC. In- en uitlopende pursers, stewardessen en vakbondsbestuurders bepalen het beeld van een echte actieve vakbond. Want er is altijd drukte bij de enige vakbond van cabinepersoneel in Nederland die zich dagelijks hard maakt voor goede arbeidsvoorwaarden, veiligheid en eerlijke beloning. Aan L5 is gevraagd VNC stevig neer te zetten in de wereld van vliegtuigmaatschappijen en de service en steun aan het personeel van de diverse maatschappijen helder uit te dragen.

een logo op de landingsbaan

Na een inspirerende Lunch for the Brain sessie met het communicatieteam van VNC, is een huisstijl ontworpen die met overtuiging het gevoel van luchtvaart en trots weergeeft. Een stijgende en dalende lijn in blauw en geel in een typografisch beeld werd de basis van een krachtig en herkenbaar beeldmerk. Het is een logo met de voeten stevig op de vloer. Want vliegen doe je pas als alles aan de grond goed geregeld is.

VNC online

Een goede website, gericht op de wensen en vragen van het cabinepersoneel is een must. Per vliegtuigmaatschappij is er een eigen pagina met specifieke informatie voor KLM, KLM Cityhopper, Transavia, TUI fly, Easyjet en overige maatschappijen. VNC is daarmee uniek en dé specialist in het behartigen van de belangen van cabinepersoneel. Een bond om serieus te nemen: 'fasten your seatbelts!'.

EEN MAGAZINE MET STIJL

Om de leden van goede informatie te voorzien is een glossy magazine ontworpen. Er is veel te schrijven over het vak van cabinepersoneel dat altijd over de hele wereld uitwaaiert. Dan is een magazine in de tas een ideaal medium om mee te nemen en rustig door te bladeren op momenten dat het uitkomt.

campagnes VNC

Voor de campagnes van VNC wordt vooraf een concept ontwikkeld tijdens een Lunch for the Brain sessie. We sparren met het team van VNC over de insteek en de boodschap, die passen bij de thema's van de vakbond. Voor de uitrol van de campagnes hebben we gebruik gemaakt van de inzet van fotograaf Darryll Atema. Hij heeft de diverse fotoshoots met cabinepersoneel op Schiphol voor zijn rekening genomen.